Esintiler

Monday, April 03, 2006

PÜF NOKTALARI






















Yaşlanan Cildinize Çözümler!


Kadınlar İçin:

Doğal olarak yaşlanırız ve deri hücrelerimiz kendilerini yenileyemezler,

Bu çok çabuk olabilir. Buna karşın bazı bitkisel yağlar deri hücrelerinin yeniden canlanmasını ve hatta yenilenmesini sağlayabilirler. Bu sınıflamaya giren bitkisel yağlar, gül, lavanta, portakal çiçeği NEROLİ, mürMYRRH ve günnüktür.

FRANKİ Karışım aşağıdaki gibi yapılır ve yüzle boyuna her gece masaj yapılır. Bitkisel yağlar siz uyurken görevlerini yapacak, deri altındaki dokuları etkileyecektir. Eğer bunu bir dönem yaparsanız, farklı göründüğünüzü ve birşeylerin değiştiğini göreceksiniz. Göz bölgenize dikkat edin.

Bir portakal çiçeği kompresi bile yüzünüzde değişimler yaratacak hatta sizi çoğu zaman rahatlatacaktır.

Reçete:8 damla günnük veya mür yağı14 damla lavanta yağı3 damla portakal çiçeği yağı. Aknelere ve sivilcelere karşı yararlı bir reçete;2 damla selvi ağacı yağı13 damla limon. Geceleri yatmadan evvel kompres yapılacak.


Parfüm kullanımının inceliklerini biliyor musunuz?
Çeşitli markaların piyasaya sürdükleri birbirinden çekici kokular arasından seçim yapmaya çalışmak, parfüm kullanıcılarını zor durumda bırakıyor. Çiçek kokuları, meyve kokuları ve onlarca farklı bileşimdeki parfümden birini tercih etmek, sabırlı olmayı ve karar verirken acele etmemeyi gerektiriyor. Parfümün tene sürüldükten sonra vücut ısısıyla beraber gerçek kokusuna ulaşması ve tende nasıl duracağının daha iyi anlaşılması için, bileğe bir miktar sıktıktan sonra en az 3-4 dakika kendi kendine kurumasını beklemek gerekiyor. Uzmanlar, aynı anda birkaç parfüm denemek yerine, acele etmeden, kokuyu iyice hissetmeye çalışarak karar verilmesini öneriyor. Parfüm kullanırken dikkat etmeniz gereken ilk şey ise kullanılacak miktar. 'Güzel kokayım' derken, girdiğiniz ortamı buram buram parfüme boğmamak gerekiyor. Parfümü yeterli miktarda, yalnızca çok yakınınızda bulunanların duyacağı kadar kullanmak yeterli. Daha kalıcı olması için parfümü vücudun sıcak, kuytu bölgelerine sürmek hem kokunun kalıcılığını arttırıyor hem de hafif hafif, hoş bir şekilde yayılmasını sağlıyor. En ideal noktalar, kulakların arkası, boyun, bilekler ve göğüslerin arası. Bu noktalardan geçen damarlar, her kalp atışınızda kokunun yavaşça yayılmasına yardımcı oluyor. Seçim yapıp oldukça yüksek bir fiyat ödeyerek satın alınan parfümü bozulmadan kullanmak için, saklama şartlarına dikkat etmek gerekiyor. Yüksek sıcaklık, nem ve doğrudan güneş ışığı, parfümün bileşenlerinin kimyasal özelliklerinin, dolayısıyla da kokusunun değişmesine sebep olabiliyor. Bu nedenle parfümün serin ve kapalı bir yerde saklanması gerekiyor.
---------------------------------o---------------------------
*Ihlamur her derde deva ,

Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak içecek olarak tüketilen ıhlamurun insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Türkiye'de Marmara ve Doğu Karadeniz bölgelerinde bol miktarda yetişen ıhlamurun çiçek, yaprak, kabuk ve ağacından faydalanılıyor. Zira, hoş kokulu bir bitki olan ıhlamur, aynı zamanda iyi bir ev ilacı olma özelliği taşıyor. Kurutulmuş ıhlamur yaprakları ve çiçekleri kaynatılarak elde edilen içecek sinirleri yatıştırıyor, bağırsak kurdunu düşürüyor, gaz sancısını gideriyor, öksürüğü kesiyor, damar tıkanıklığının açılmasında etkili oluyor, gribi iyileştiriyor, mide üşütmesi ve uykusuzluk sorunlarını ortadan kaldırıyor. Ihlamur ayrıca idrar söktürücü, terletici, yatıştırıcı, göğüs yumuşatıcı özelliklere de sahip bulunuyor. Ihlamur çiçeği, balla karıştırılıp içildiğinde mide ülserine iyi gelmenin yanı sıra kan dolaşımını düzenlerken, bir miktar kekik, nane ve rezene katılıp kaynatılarak içildiğinde hem mide yanmalarına hem de kusma türü rahatsızlıklara iyi geliyor. Kaynatırken az miktarda karanfil atmak ise ıhlamurun sakinleştirici etkisini arttırıyor. İçinde uçucu yağ, tanen, şeker, reçine, enzimler, C ve P vitaminleri bulunan ıhlamur tek başına kaynatılıp içildiğinde, mide şikayeti olanların hazımsızlık sorununu gideriyor. Migrene iyi geldiği bilinen, kan dolaşımını düzenleyen ıhlamurdan, kabızlığı gidermek için de yararlanabiliniyor. Krampları önlemek için de iyi bir ev ilacı olan ıhlamur, sabah aç karnına içilmeye devam edildiği takdirde, zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı oluyor. Grip ve nezle gibi hastalıklarda ise ıhlamur, sadece terlemeyi sağlayarak değil, aynı zamanda vücudun direncini arttırarak tedaviye yardımcı oluyor. Öte yandan, ıhlamurdan güzelleşmek için de faydalanılıyor. Göz çapaklanmalarına karşı kaynamış ıhlamurla yapılan kompres, aynı zamanda gözleri de dinlendiriyor. Ciltteki lekelere de kaynatılmış ıhlamur sürüldüğünde faydası görülüyor. İSTANBUL (İHA)

-------------------------o-----------------------
*Bahar Diyetleri,
1.DİYET PROGRAMI :
1OOO kalorilik ve 15 günlük diyet..Bu programda 15 gün boyunca kahvaltı standarttır.Diğer öğünler 1 haftalık hazırlanmıştır, 2.hafta yeniden tekrarlanacaktır.
Kahvaltı ( Standart ) : 1 dilim kepek ekmeği,35 gr yağsız beyaz peynir ve şekersiz ya da tatlandırıcı ile olmak üzere çay,kahve,ıhlamur,su,meyve çayları,soda veya diyet kola, ( içeceklerden sadece bir çeşit alınması gerekir ).

Pazartesi :
Öğle yemeği : Peynirli sandviç,1diyet kola
Akşam yemeği : Kıymalı-prinçli ıspanak,semizotu ya da pazı,2 kaşık yağsız yoğurt

Salı :
Öğle yemeği : Peynirli sandviç , 1 diyet kola
Akşam yemeği : Kıymalı taze fasulye ya da bamya ( en fazla 2 kaşık yağ kullan ! )

Çarşamba :
Öğle yemeği : Sosisli sandviç , 1 diyet kola
Akşam yemeği : Kabak – biber dolması yada yaprak sarması ( orta boy,2 adet )

Perşembe :
Öğle yemeği : 1 simit ve 1 ayran
Akşam yemeği : 8 adet orta boy yağsız ızgara köfte ve salata

Cuma :
Öğle yemeği : Jambon ya da salamlı sandviç,1 diyet kola
Akşam yemeği : 200 gr lık porsiyon halinde bonfile,biftek,şiş ya da balık(ızgara)


Cumartesi :
Öğle yemeği : Mayonezsiz ve ketçapsız 1 hamburger,1 diyet kola
Akşam yemeği : 200 gr lık porsiyon halinde bonfile,balık ya da şiş(ızgara)


Pazar :

Öğle yemeği : Normal 1 porsiyon menemen ya da omlet,1 dilim kepek ekmeği ve salata


Akşam yemeği : Yağsız kıymalı ve yoğurtlu makarna ya da mantı , salata
Ek olarak : Her gün 200 gr meyve ( muz,incir ve üzüm hariç ),haftada iki kez ikişer duble içki ( eğer isteniliyorsa ) alınabilir.


Diyetin kuralları :
Verilen yemekler aynen yenmelidir. Öğün dışında ve yazılanlar dışında bir şey yenmemelidir. Ayrıca öğünlerin yeri de değiştirilmemelidir.
Et porsiyonları 200 gr dır,yağsızdır ve yağda kızartılmamalıdır.
Yemek aralarında serbest olabilecekler sadece marul,salatalık ve havuçtur.
Salata olarak istenildiği kadar domates,marul,kıvırcık,roka,turp,soğan,şalgam ve brokoli yanabilir.İstenildiğinde az miktarda sirke ve tuz da konabilir.Asla yağ konmamalıdır.

Gün içinde her zaman çay,kahve,ıhlamur,su,soda ve bitkisel çaylar içilebilir. Şeker yasak,ancak tatlandırıcı kullanılabilir.
Hergün 1 saat jimnastik, jogging, yürüyüş yapılmalı veya kondisyon bisikleti gibi eş değer aletlerle spor yapılmalıdır.


2. DİYET PROGRAMI :
3 haftada 5 kg. verdirmeyi hedefleyen diyet programıdır.


Kahvaltı : Şekersiz çay, 1 kibrit kutusu ( 30 gr ) yağsız beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı bal ya da reçel,salata, 2 ince dilim ekmek ( 60 gr ).

Öğle yemeği : a ) Orta boy 5 köfte kadar ( 150 gr / 1,5 pors. ) et,tavuk ya da balık, salata, 1 ince dilim ekmek b ) 5-6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği ( etli veya etsiz olabilir ama susuz olacak ) , yarım su bardağı yoğurt ( 125 gr ) , salata,2 ince dilim ekmek,

Saat 15.00 da : 1 porsiyon meyve
Saat 17.00 da : 2 adet galeta ve şekersiz çay
Akşam yemeği : Öğle yemeğinin benzeri ve gece boyunca 2 porsiyon meyve

Diyetin kuralları :
Ekmeklerin diyet ( light ) ekmek olması tercih edilmelidir
Öğle yemeğindeki a ve b seçeneklerinin sadece biri tercih edilecektir.









3. DİYET PROGRAMI :
1 ayda 10 kg. Verdirmeyi hedefleyen diyet programıdır.

Kahvaltı : Şekersiz çay ya da kahve,2 kibrit kutusu ( 60 gr ) yağsız beyaz peynir,salata ve 1 ince dilim ( 30 gr ) ekmek

Öğle yemeği : a ) 3 köfte kadar ( 90 gr / 1 pors. ) et,tavuk ya da balık, salata, 1 ince didlim ekmek b ) 1 kase yağsız sebze çorbası,salata ve 1 ince dilim ekmek c ) 1 adet kaşarlı,yağsız tost,şekersiz çay ve kahve
Saat 17.00 de : 2 pors. Meyve ya da 2 adet galeta

Akşam yemeği : 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği,salata,1 ince dilim ekmek

Gece :
2 pors. Meyve

Diyetin kuralları :
Ekmekler tercihen light olmalı
Diyetin ilk haftasında her gün yarım su bardağı yağsız yoğurt yenilmeli,ancak 2 haftadan sonra bu kural kaldırılmalıdır.


4. DİYET PROGRAMI :
4 günlük şok diyet programıdır. Bu program en fazla 5 kg. vermek isteyenler için uygulanabilir, daha fazla kilo verildiğinde vücudun fonksiyonel düzeni bozulmaya başlayabilir. Bu diyette 4 gün boyunca et, tavuk,balık,peynir,yumurta ve yeşil salatayı istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Yani bu yiyecekler dışında hiç birşey yememek kaydıyla ,miktar ya da öğün sayısı gözetmeksizin istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Erkek ya da kadına göre farklılık göstermeyen bu program sonunda ortalama 2,5 – 5 kg. verilmesi mümkündür.

5. DİYET PROGRAMI :
Michel Montignac rejimi diye de bilinen bu diyet programının esası protein ve karbonhidratların bir arada yenmemesidir.Bu şekilde lezzetten çok fazla ödün vermeden yemek alışkanlığınızda küçük değişiklikler yaparak zayıflayabilirsiniz.
Kahvaltı örnekleri :
A ) Meyve ya da taze meyve suyu ( muz ve havuç hariç ) ,entegral ekmek (doğal lif bileşimi ve içeriği bozulmamış ) , yağsız peynir , şekersiz marmelatlar , yağsız süt, açık çay ya da kafeinsiz kahve

B ) Meyve ya da taze meyve suyu ( muz ve havuç hariç ) , şekersiz entegral müsli ( tahıl ezmesi karışımları veya yulaf ezmesi ) , yağsız süt ya da yoğurt.

Meyveler kahvaltıdan 20 – 30 dakika önce yenmelidir.

Öğle yemeği örneği :


Başlangıç : Salata ( haşlanmış ya da çiğ sebzeler,peynir,soğuk etler,deniz ürünleri, üzerine zeytinyağı,limon,sirke ve baharatlar eklenebilir ) .

Ana yemek :
Sebze garnitürlü izgara ya da haşlanmış etler yanına yoğurt ve mantar eklenebilir.

Akşam yemeği örneği : salatalar ( yağsız peynir ve az yağ eklenebilir ama et yok ) Çorbalar ( unsuz ve sebze ağırlıklı ),zeytinyağlı sebzeler ( şeker kullanılmamalı, bir kilo sebze için 2 çorba kaşığı yağ kullanılabilir ),mantar yemekleri , entegral makarna, entegral prinç pilavı ve yeşil mercimek yemeği .

yemeklerde patates,havuç ve mısır asla kullanılmamalıdır,
yukardaki yemek seçenekleri arasından değişik kombinasyonlar elde edilebilir,
Öğün araları en az 4 saat olmalı ve aralarda atıştırılmamalıdır,
İstenildiğinde yemeklerden 1 – 2 saat sonra muz, üzüm ve incir dışında meyve yenebilir.

-------------------------0----------------------
*Elma sirkesi, dogal bir yasam iksiridir!

Bilesim: Kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, A
vitamini, Beta-carotin, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke
asitleri, meyve asitleri, pektin, dogal aroma maddeleri.

Yasliligimizda da saglikli olabilmek için hareketli bir yasam ve saglikli
bir beslenme biçimi olusturmaya özen göstermeliyiz. Iste burada elma
sirkesi seçiminin degeri ile karsilasiyoruz. Içerdigi çok degerli ve çesitli
maddeler nedeniyle, en saglikli sivilardan biridir o. Elma sirkesi,
bedenimizi içten ve distan tedavi edebilecegimiz olaganüstü bir dogal
ilaçtir. Burada size, bedeninizi genel anlamda güçlendirmek, çesitli
hastalik belirtilerini hafifletmek ve gerekli cilt bakimini yapmak için
elma sirkesini nasil kullanabileceginizi anlatmak istiyorum.

Kullanim biçimleri: Dogal elma sirkesinin en etkili kullanim biçimi, çiçek
bali ile karistirilarak olusturulur:

*1 bardak su

*1 tatli kasigi dolusu elma sirkesi

*1 tatli kasigi dolusu çiçek bali

Hepsi iyice karistirilir ve sabahlari aç karnina küçük yudumlarla içilir.
Sürekli kullanim sayesinde, öncelikle bedenin bagisiklik sistemi
güçlenecek ve sizi pek çok hastaliktan koruyabilecektir.

Bu enerji kokteyli ayrica size canlilik ve güç kazandiracak ve ileri yaslara kadar saglikli ve mutlu kalmaniza önemli katkilar saglayacaktir. Ama burada çiçek balini da
yakindan tanimamiz gerekiyor:

Çiçek balinin bilesimi: Seker: %32 üzüm sekeri (glikoz), %39 meyve sekeri,
%7 malt sekeri. 100g balda mg mineraller: Sodyum 7, potasyum 45, kalsiyum5,
fosfor 20, magnezyum 3, demir 1mg. 100g balda mg vitaminler: B1 0,03, B2
0,05, Niacin 0,1, C 1mg.

Sabahlari aç karnina içtiginiz bir bardak elma sirkesi-bal kokteylinin
içindeki müthis zenginligi ögrenmis bulunuyorsunuz artik. Bu zenginligin
sagligimiza yaptigi katkilara da söyle kisaca bir göz atmamiz herhalde
yararli olacaktir:

-Öncelikle bedenimiz güçlenir ve bedensel ugraslara ve strese karsi
koyabilecek dayanikliligi kazanir. Sirkenin içerdigi yüksek orandaki
potasyum sayesinde, kalp kaslari dahil olmak üzere tüm kas yapisi da
güçlenecektir. Kramplara karsi, kokteylinizi maden suyu ile hazirlayabilir
ve her ögünde 1 bardak içebilirsiniz.

-Sik sik grip, soguk alginligi veya üst solunum yollari iltihabina
yakalanan kisiler, bagisiklik sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçlenecegi
için, bu tür sikintilardan büyük çapta kurtulmus olacaklardir. Ama bu
tedaviyi asagidaki plana göre uygulamakla kalici sonuçlara ulasabilmek
mümkün olacaktir.

-Soguk alginligi ve grip zamanlarindan önce, 4 haftalik bir sirke-bal
kokteyli kürüne baslayin ve günde 3 bardak için.

-Ayrica, 4 gün boyunca aksam saatlerinde 1 Echinacea preparati alin. Üç
gün ara verdikten sonra yine 4 gün devam edin ve bu tedaviyi 4 hafta boyunca
sürdürün. Bu tedavi, bagisiklik sisteminin güçlenmesine önemli katkilar
saglayacaktir. Bu tedaviyi ayrica dogal C vitamini ile de destekleyin.

-Sirke-bal kokteyli nezleye karsi da bedeni güçlendirecektir. Nezleye
karsi ayrica, 1 ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karistirilir, kaynama derecesine
kadar isitilir ve inhalasyon tedavisi uygulanir.

-Bogaz agrisi ve ses kisikliginda, 1 ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ilik su
karistirilir ve saat basi derin gargaralar yapildiktan sonra tükürülür. Bu
gargaralarin adaçayi ile dönüsümlü yapilmasi etkiyi daha da arttiracaktir.

-Öksürüge karsi, 4 yemek kasigi dolusu akiskan balla 3 tatli kasigi elma
sirkesini iyice karistirin. Öksürük gicigina karsi yarim tatli kasigi alin
ve yavas yavas yutun. Ayrica, bolca kekik çayini balla tatlandirin ve
yudumlayarak için.

-Vajinal akintilara karsi, 1 ölçü elma sirkesi 4 ölçü ilik suyla
karistirilir. Temiz bir siringaya çekilen sivi günde pek çok kere vajinaya
bosaltilir. Sirke-su karisiminin vajinada 1-2 dakika kalmasi yeterlidir.

-Yüksek kolesterole karsi, günde pek çok kere elma sirkesi-bal kokteyli
içilir. Salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanilir.

-Varise karsi, elma sirkesiyle islatilan bir bez baldira sarilir ve 20
dakika etkilemeye birakilir.

-Hemoroite karsi, yarim su bardagi elma sirkesi ve bir su bardagi adaçayi
katkili ilik oturma banyolari alin. Banyo süresi 10 dakikadir.

-Gaz siskinligine karsi, her ögünden yarim saat önce 1 bardak elma
sirkesi-bal kokteyli içerek, saglikli bir bagirsak florasinin temelini
atin. Bu kokteyle rezene veya frenk kimyonu çayi da ekleyebilirsiniz.

-Kabizliga karsi, günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatli kasigi elma
sirkesi ekleyerek için. Ayrica, 4 litre ilik suya 1 su bardagi dolusu elma
sirkesi ve 2 tatli kasigi tuz ekleyerek ayak banyolari alin. Banyo süresi
10 dakikadir.

-Yaralarin çabuk iyilesmesi için, günde 3 bardak elma sirkesi-bal kokteyli
için. Iltihaplanmayi önlemek için, elma sirkesiyle islattiginiz bir
pamukla günde pek çok kere yarayi nemlendirin.

-Ergenlik sivilcelerine karsi, her yemekten yarim saat önce , içine 1
tatli kasigi elma sirkesi eklenmis 1 bardak su için.

Yüzünüze bugu banyolari uygulayin: 1 litre kaynar derecede sicak suya 4
yemek kasigi elma sirkesi ve 2 yemek kasigi dolusu mayis papatyasi
ekleyin, 1-2 kere karistirin ve basinizi büyük bir havluyla örterek 5-10 dakika
gözlerinizi yumarak bekleyin. Yüzünüzü suya çok yaklastirmayin!

-Günes yanigina karsi, inceltilmemis elma sirkesi, kizarmis olan bölgelere
dikkatle sürülür veya 3 yemek kasigi elma sirkesi eklenmis soguk bir banyo
alinir. Banyo süresi 10 dakikadir.

Elma sirkesinin pH degeri(asit derecesi), derimizin pH degeri ile hemen
hemen esit düzeydedir. Dolayisiyla, derimizin asidik koruma örtüsünün
güçlendirilmesinde elma sirkesinin kullanimi önemle önerilmelidir.

Uyari: Elmanin ve elma sirkesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

------------------------0-----------------------
*KEKİK

Özelikleri
Ballıbabagiller familyasındandır.Kekik antik zamanlarda dahi tanınan bir bitkiydi.Filozof Theophrate ve Dioscoride,kekiğin kasılmaları yatıştırdığını,bağırsak ve karaciğer iltihaplanmalarını azalttığını ve her türlü spazmı yatıştırdığını söylüyorlardı.

Bileşim
Thymol içerikli uçucu yağ,carvacrol,borneol,cymol,acı maddeler,tanen.

Kullanım Şekli
Kramp çözücü,dezenfekte edici, balgam söktürücü etkisiyle tanınır. Akciğer ve bronşlar,mide ve bağırsaklar kekiğin başlıca kullanım alanlarıdır.Sindirimi kolaylaştırır.Hazım zorluğunda,bağırsaktaki kokuşma ve gazda,bağırsaklardaki faydalı mikropların güçlendirilmesinde faydalıdır.Kekik iştah açar ve sindirim sistemini uyarır.Sindirim sisteminde görülen ekşimeler ve kramplı ağrılar için faydalıdır.Balgamlı bronşit,bronşiyal astımlarda ve boğmacada oldukça başarılıdır.Solunum yollarını sterilize eder.Grip,nezle ,anjin ve öksürük rahatsızlıklarında yardımcıdır.İdrar söktürücü etkiye sahiptir.Romatizma ve gut hastalıklarına karşı kullanılabilir.Sinir sistemi zafiyetinde,bedeni ve ruhi bunalımlarda yararlıdır.Regl söktürür,adet kanamaları dengelenebilir,adet dönemindeki kramplı agrılar geçiştirilebilir.Bağırsak parazitlerini döker.Diş etleri tahrişlerine iyi gelir.Kan dolaşımını düzenler,kansızlığı giderir.Antiseptik özelliktedir.Hastalıklara karşı direnme gücünü artırır.

Yan Etkileri
Önerilen dozlar aşılmadığında bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.Hamileler ve guatrı olanlar kullanmamalıdır

------------------------o-----------------------
*Bazı kimseler perhiz yaparken vücutlarındaki yağları eritmesi için aç karnına sıcak su ile karışık limon yada greyfurt suyu içerler bu yanlış bir inanıştır. Greyfurt yada limon iyi bir perhiz yemeği oluştururken vücuttaki yağları kesinlikle doğrudan doğruya etkilemezler. İyi bir C vitamini deposu oldukları için perhiz esnasında zayıf düşen bünyeyi de korurlar.
-----------------------o----------------------
*Her yemekte peynir kullanabilirsiniz. Bir çok yemeğe peynir ilave ederek lezzetini artırabilirsiniz. Sebze haşlamalarının üzerine rende peynir koyup bir süre fırında tutarsanız eriyen peynir haşlanmış sebzeye bambaşka bir lezzet katar.Ayrıca salatalarada rende kaşar yada gravyer gibi peynirler değişik ve lezzetli bir tat kazandırırlar.
-----------------------o-------------------
*Jöle tatlısının içindeki jelatin tırnakların güçlenmesini sağlar. Ancak bir iki kez jöle yemek tırnakları etkilemez. Sonuç alabilemek için uzun süre beklemek gerekir. Jelatinin tırnaklara tesir etmesi için en aşağı dört, beş ay beklemek gerekir. Ayrıca tırnakları arada bir ılık zeytinyağına sokup bekletmek de güçlenmelerine yardım eder.
-----------------------o-------------------
*Tereyağı yendikten veya kullanıldıktan sonra artanı buz dolabına konur hemen, tereyağının yeri burasıdır..Aksi halde acır ve acıyan tereyağı da ne ağız tadıyla yenilebilir, ne de yemeklerde kullanılabilir..Bu nedenle de acıyan tereyağı hemen atılır. İyi, güzel ama, buzdolabında donmuş ve sertleşmiş olan yağı kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürmek, ya da böyle bir tereyağı ile sandviç yapmak pek o kadar kolay olmaz. Onun için de bu yağın üst kısmından hiç olmazsa bir miktar yumuşaması sağlanmalıdır. Bunu da şu şekilde sağlayabilirsiniz: Kaynar suya batırdığınız bir kabı tereyağının üzerinde gezdirin ve bu işlemi birkaçkere tekrar edin. Böylelikle yağı yumuşatmış olacaksınız..
------------------------o----------------------
*Yararlı bir besin olan patatesin sanırız girmediği mutfak yoktur..Yemeği sevilmese salatası sevilir yada kızartması..Ve bunların hepsini seven kimseler de çoğunluktadır. İşte bu nedenledirki her evde birşeyler yapılır patatesten..Ne var ki patatesin kendinin değilde sadece suyunun yararlı olduğu bir yer daha varki onuda şimdi size belirteceğim..Çiğ patatesin suyu ülsere iyi geldiği gibi aynı zamanda mide ekşimesine ve sinirlenmeden ileri gelen mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor..
----------------------o------------------------
*Hemen herkesin evinde herhangi birşeyi yapıştırmak için tüp içinde yapıştırıcı vardır herhalde..Ve insanın elinin altında böyle birşey olunca gerektiği zaman dışarıdan almayıp evdekini kullanır ve tabii işi kolaylaşmış olur böylelikle..Ne varki bu gibi şeyler çok az kullanılır ve çabuk bitmeyen tüpün ağız kısmındaki yapıştırıcı da kuruyuverir kapağı kapalı olsa bile. Sonrada bu kuruyan yapıştırıcıyı kullanmak çok zor olur, tüpün ucundan delmek gerekir. İyisi mi bunun için önceden tedbir almalıdır. Siz de bundan böyle yapıştırıcıyı kullandıktan sonra ucuna hemen bir toplu iğne batırın ve kapağı öyle kapatın. Bir dahaki sefere kullanmanız gerektiğinde iğneyi çıkarınca yapıştırıcıyı bu açılan kanaldan kolayca çıkarabilirsiniz..
-----------------------o----------------------
*Pişirdiğiniz et ve sebze yemeklerinin suyu fazla gelirse bu suyu döküp ziyan etmeyin sakın. Buzdolabında saklayın ve çorba yapacağınız zaman kullanın, böylelikle çorbalarınız daha lezzetli olacaktır.
------------------------o-------------------------
*Eğer güneş gözlüğünüzün rengini saçınızın rengine uydurmuşsanız, diğer kıyafetlerinize göre bir başka renk gözlük almanız gerekmez.Bu gözlüğü devamlı olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
-------------------------o------------------------
*Zayıflamanın veya zayıf kalmanın şartlarından biri de yemeği yavaş yavaş yemektir.Onun için ağızınıza her lokmayı attıktan sonra bunu çiğneyip yutuncaya kadar çatalı bıçağı elinizden bırakıp, tekrar alın.
----------------------o---------------------
*Balık alırken; Taze balık hafif bir deniz kokusu yayar. Eti sıkıdır. Pulları yapışmıştır. Gözleri canlı, solungaçları kırmızıdır.
--------------------------o------------------------
*Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirsenizTemizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.
----------------------o--------------------

*Alabalığın dağılmaması için, pişirmeden önce una bulamadan süte batırın.
------------------------o-----------------------
*Balık kızartırken;Unu etrafa saçmamak için derin bir kaba un koyup burda unlayın. Böylece balıkların unları etrafa saçılmaz ve daha çabuk unlanırlar.
------------------------o-----------------------
*Balık kokmayan yağlar için;Balık kızarttığınız yağa limon sıkarsanız yağa balık kokusu sinmez.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home